bahan-bahan:
- 1 ekOr ayam (direbus)
- 1 bungkus sup bunjut
- 4 ulas bawang merah (dihiris halus)
- 2 ulas bawang putih (dihiris halus)
- 1 inci halia (ditumis)
- 2 pek nasi himpit
- sedikit suhun (digOreng)
bahan hiasan:
- 1 mangkuk kecil bawang gOreng
- sedikit daun bawang dan daun sup
bahan sambal kicap:
- 20 batang cili padi
- 2 ulas bawang putih
- 1/2 cawan kicap masin
cara-cara:
- buka sup bunjut dan kisar bahan-bahan didalamnya. tumis bawang merah, bawang putih dan halia sampai mengeluarkan arOma.
- masukkan air rebusan/stOk ayam yang direbus beserta rempah yang telah dikisar.
- ayam yang telah direbus diambil isi dan di tarik halus.
- untuk sambal kicap, kisar semua bahan.
selamat mencuba..=)